Tuesday, February 5, 2008

SAVETI ODRZAVANJE KLIMA UREDJAJA

Nemojte stavljati nikakve vredne predmete ili stvari ispod klima uredaja, jer mogu da se oštete, ukoliko iscuri voda iz klima uredaja (slika, televizor, racunar, muzicka linija i dr.).

Uredaj ne treba koristiti zimi, kada su spoljne temperature niske (niže od 0oC) jer se spoljna jedinica zarobi ledom, te ne može normalno da radi, a može doci i do mehanickih oštecenja. Ovo ne važi za uredaje koji imaju automatsko otapanje spoljne jedinice. Neke klime mogu da greju i na -15°C. Najkriticnija temperatura za grejanje je od +4oC do -2°C , jer je tada relativna vlažnost vazduha velika.

Uredaj se iskljucuje tako što se prvo sa daljinskim upravljacem iskljuci, a zatim se iskopca iz uticnice.

Nemojte dozvoliti deci ili neodgovornim osobama da se igraju uredajem,ili daljinskim upravljacem.

Ne izlažite vaše telo direktnoj struji hladnog vazduha jer je štetno po zdravlje (važi i za biljke i životinje.

Ukoliko uredaj necete koristiti duže vreme iskljucite ga iz uticnice i izvadite baterije iz daljinskog.

Ako je relativna vlažnost vazduha veoma visoka (>80%), a uredaj radi u režimu hladenja, može se desiti da kaplje voda iz unutrašnje jedinice. Tada treba smanjiti brzinu ventilatora na minimum ili ukljuciti režim za odstaranjivanje vlage u vazduhu.

Nemojte držati otvoren prozor ili vrata dok uredaj radi jer to smanjuje efekat uredaja, a takode rasipate el. energiju.

Prilikom prebacivanja režima rada hladenje-grejanje i obrnuto nemojte to uraditi direktno,vec prvo iskljucite uredaj na 3-5minuta.

Proveravajte cistocu vaših filtera i cistite ih redovno jer time produžavate vek trajanja uredaja, a takode obezbedujete pravilan rad uredaja.

Filtere perite tako što ih potopite u mlaku vodu (do 30oC ) u koju sipate malo deterdženta za sudove i ostavite da odstoji 30 min. Zatim ih isperite mlazom vode, prosušite ih i vratite ih suve na mesto.

Ako primetite da je sace na spoljašnjoj jedinici vidno zaprljano pozovite servis.

Nemojte preterivati sa podešavanjem temperature, narocito leti pri hladenju. Preporucuje se maksimalna razlika unutrašnje u odnosu na spoljnu do 10 C . Neka normalna zadata temperatura leti je 25 C.

SLOBODNO NAM SE MOZETE OBRATITI NA:
Mob: 0605302003
Mob: 0641449173

No comments: